Peter Obbema gaat voor specialties bij BMP Benelux

Profiel foto van Peter Obbema BMP Benelux

Peter Obbema is per 1 december jl. gestart als in- en verkoopmanager bij BMP Benelux. Hij sluit daarmee een periode van 16 jaar bij Distrupol af, waar hij laatstelijk als directeur fungeerde.

“De afgelopen 16 jaar kende ik BMP Benelux al uit de markt. Ik vond het toen al een plezierige business partner, flexibel, snel, met kennis van zaken en met gerenommeerde leveranciers. Als distributeur van commodity plastics realiseren zij elk jaar weer verdere groei. Zeker nu zij core distributeur van Total zijn in de Benelux. Met mijn komst wil ik het productaanbod van BMP Benelux graag verbreden, met een focus op engineering plastics voor hoogwaardige producttoepassingen. Bestaande, maar ook nieuwe klanten zal ik daarvoor binnenkort graag persoonlijk benaderen.”

Peter Obbema is 46 jaar en woont met zijn Nieuw-Zeelandse vrouw en twee kinderen (5 en 10)  in Nieuwkoop. “Ik kwam voor het eerst met kunststoffen in aanraking als student, werkend in de kunststofverwerkende industrie. Daarna volgde een aantal jaren bij de Onderzeedienst van de Koninklijke Marine. Op mijn 27e besloten mijn vrouw en ik te emigreren naar Nieuw-Zeeland. Mijn schoonfamilie runde daar een bloemenkwekerij, waar we zeven dagen per week hard in werkten. Ook haalde ik daar mijn makelaarspapieren. Maar toen daar eind vorige eeuw de crisis intrad, besloten we naar Nederland terug te keren.”

Terug in Nederland

“Na vier dagen in Nederland startte ik in de kunststofverwerkende industrie in een commerciële functie bij Distrupol. Zij vertegenwoordigde onder andere Shell. Over de jaren heen kon ik mij daar goed ontwikkelen, via de commerciële buitendienst, technische support, salesmanagement tot uiteindelijk directeur. In de periode 2011 – 2013 vroeg het moederbedrijf Univar mij als commercieel directeur voor hen te fungeren. Begin 2016 ontstond na een managementwissel een verschil van inzicht over de bedrijfsvoering en was de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging.”

Nieuwe stap

“Na zo’n lange en gevarieerde werkervaring leer je in welke omstandigheden een bedrijf optimaal functioneert. Ik wilde mij daarom graag aansluiten bij een zelfstandig bedrijf met een klein team van mensen die weten waar ze over praten, snel schakelen en flexibel zaken kunnen doen. Die werken met kwaliteitsproducten van betrouwbare leveranciers. Toen Cees Moolhuijsen van BMP Benelux mij belde, had ik meteen een goed gevoel. Mede door de ervaringen die ik eerder als klant met ze had opgedaan.”

Focus op specialties

“Ik wil graag bijdragen door het aanbod van BMP Benelux verder te verbreden. Met engineering plastics en materialen zoals polyamide, polycarbonaat en ABS, die als basis dienen voor hoogwaardige producten die aan specifieke eisen moeten voldoen. We hebben de technische knowhow aan boord en kunnen daarmee onze positie versterken. Ik zal daarvoor graag bestaande en nieuwe klanten gaan benaderen in de komende weken.”